Woonlastenverzekering

callas-woonlasten-ink-quote1

 

“Wij zijn tweeverdieners. Dat is hard nodig want de hypotheeklasten en de kosten voor levensonderhoud zijn, met drie grote kinderen, best hoog. Ik zag het van te voren niet aankomen, maar mede door stress op mijn werk ben ik overspannen geraakt. Mijn inkomen viel al snel met 30% terug.“

 


Bereken hier met de AO meter het inkomen dat overblijft in geval van arbeidsongeschiktheid.

Bij gedeeltelijke arbeidson-
geschiktheid kan er voor een deel nog wel worden gewerkt. Dit noemen we restverdiencapaciteit. In welke mate restverdien-
capaciteit wordt benut, heeft gevolgen voor de uitkering. Slechts 2% van de mensen die arbeids-
ongeschikt wordt benut de restverdiencapaciteit volledig.

 Het lijkt erop alsof u computer/tablet geen Flash ondersteund. De AOMeter werkt alleen in Flash. Klik hier voor meer informatie over

 

Is uw interesse gewekt?

En wilt u de premie berekenen voor een woonlastenverzekering

Klik hier en bereken de premie.

 

 

Geïnteresseerd in een samenwerking met Callas?

Voelt u zich aangesproken en wilt u meer weten?
Klik hier voor informatie over de voordelen van een partnership. Of neem contact met ons op.

 


Eind 2015 ruim 800.000 arbeidsongeschikten in Nederland

Arbeidsongeschiktheid heeft vaak een forse inkomensdaling tot gevolg. Vooral bij gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid.

Jaarlijks komen zo’n 40.000 werknemers in de WIA vanwege arbeidsongeschiktheid. Het jaarlijks risico op arbeidsongeschiktheid is hiermee veel groter dan het jaarlijks risico op overlijden. Maar weinig mensen realiseren zich dat. De meeste mensen die in de WIA terechtkomen wordt ‘gedeeltelijk arbeidsongeschikt’ verklaard. Van hen wordt verwacht dat ze voor een deel aangepast blijven werken. In de praktijk blijkt het vinden van passend werk voor gedeeltelijk arbeidsongeschikten bijzonder lastig. Voor deze groep zijn de inkomensgevolgen veelal desastreus, zij kunnen terugvallen op 28% van het minimumloon, ongeveer € 6.000 bruto per jaar.

De meeste werkgeversregelingen (WGA hiaatverzekeringen) dekken dit probleem niet volledig. Zij vullen het inkomen slechts in beperkte mate aan waardoor er nog steeds een enorm inkomenstekort aanwezig blijft.

 


 

“Ik was sales manager bij een importbedrijf en had een prima inkomen van € 50.000. Bij een auto ongeluk is mijn rug ernstig ontwricht. Ik werd voor 60% afgekeurd. Voor de overige 40% die ik nog kon werken had mijn werkgever geen plaats. Deeltijdwerk in mijn beroepsgroep is helaas heel schaars. De restverdiencapaciteit benut ik dus niet. Nu, 2 jaar na het ongeluk, zit ik op bijstandsniveau.”

 

callas-woonlasten-ink-quote22

 


Inkomensdaling bij werkloosheid

Werkloosheid heeft veelal een flinke inkomensdaling als gevolg. Is er een WW-uitkering van het UWV ? Deze uitkering bedraagt de eerste 2 maanden 75 % van het dagloon. Vanaf de derde maand 70%.  Hoe lang de uitkering van het UWV duurt, hangt af van het arbeidsverleden.

In 2015 telde Nederland ruim 1,1 miljoen mensen die geen betaald werk hebben, maar wel beschikbaar zijn voor werk of hiernaar hebben gezocht. Hiervan worden 614 duizend mensen tot de werklozen gerekend. Werklozen zijn gedefinieerd als mensen die recent gezocht hebben naar werk en hiervoor op korte termijn beschikbaar zijn. Dat meldt CBS.

Klik hier voor het cijferoverzicht Advieskaart statistieken AO en WW.

 

Bereken premie

Callas Woonlastenverzekering beschermt al voor enkele euro’s per maand tegen de gevolgen van arbeidsongeschiktheid en/of werkloosheid. Neem nu enkele minuten de tijd om de premie voor een individuele situatie te berekenen.

Werkloosheid_2007-2017

 

OVERLIJDENSRISICOVERZEKERING

Een van de beste overlijdensrisico-
verzekeringen op de markt met een zeer ruime dekking, gunstige voorwaarden en scherpe tarieven.

Lees meer

WOONLASTENVERZEKERING

Niet voor niks uitgeroepen tot beste woonlastenverzekering op de markt. De Consumentenbond beoordeelde o.a. de dekking, premie, voorwaarden en gaf hem de nr. 1 positie.
Lees meer
Callas Nederland B.V.

Prof. J.H. Bavincklaan 2
1183 AT Amstelveen

Postbus 75916
1070 AX Amsterdam

 

AFM 12015564
KvK 34180390

©2017 Callas Nederland BV
te Amstelveen

Contact

Tel: 020-426 60 00

Contact account manager