NIEUWS

Callas introduceert TOP verzekering voor inkomenszekerheid bij gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid

Vandaag introduceren we de Callas TOP verzekering als aanvulling op de woonlastenverzekering.

Met de nieuwe TOP verzekering behouden huizenbezitters met een hypotheek ook bij gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid minimaal 70% van hun inkomen. De combinatie van de woonlastenverzekering met de TOP verzekering zorgt ervoor dat de verzekerde altijd het gegarandeerd inkomen behoudt.

De woonlastenverzekering verzekert een vast bedrag en dat biedt bij volledige arbeidsongeschiktheid een prima oplossing. Er zijn echter duizenden verschillende scenario’s mogelijk bij gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid, en daarbij is het niet in alle gevallen mogelijk om het ontstane inkomenstekort met een vast bedrag te compenseren. Door de garantie van 70% die de TOP verzekering biedt, wordt dit probleem nu opgelost.

Bekijk alle informatie over de TOP verzekering.

LAATSTE NIEUWS

Heeft jouw klant een WGA Hiaat voorziening via de werkgever?

Als (hypotheek)adviseur breng je de inkomensrisico’s in kaart voor je klant. Zo ook het financieel risico bij arbeidsongeschiktheid. Hierbij dien je alle bestaande voorzieningen mee te nemen, zoals een WGA-hiaatverzekering via de werkgever. Dit kun je uitvragen bij de werkgever middels het formulier ‘aanvullende voorzieningen werkgever’.

Tip 1: Werkgeversverklaring nu met inventarisatie voorzieningen werkgever
Omdat dit weer een apart document is naast de werkgeversverklaring (NHG model 2019), hebben wij beide documenten gecombineerd tot één formulier. Wel zo gemakkelijk! Én belangrijk! Immers wanneer jouw klant reeds een uitgebreide WGA Hiaat voorziening heeft, dan is de Woonlastenverzekering veelal de beste oplossing. Wanneer de werkgever niets, of een basis voorziening heeft geregeld, dan is de Inkomensgarantie veelal de beste oplossing.

Het formulier is zowel in een PDF-versie als in een Word document beschikbaar op Callas Extranet en zijn te vinden onder de tab offertesoftware / documenten.

Tip 2: WIA Planner: overzicht collectieve WGA-Hiaatverzekeringen
In de WIA Planner vind je een compleet overzicht van de 85 meest voorkomende collectieve WGA-hiaatverzekeringen. De regelingen zijn met één muisklik eenvoudig te selecteren. Je hoeft hierdoor geen uitgebreid onderzoek meer te doen naar alle ins en outs van zo’n regeling. Lees meer