Callas Credit Life Woonlastenverzekering

vernieuwd
vernieuwd

Callas Credit Life Woonlastenverzekering

Kenmerken

  • Scherpe premie
  • Looptijd onbeperkt (maximaal tot eindleeftijd 67 jaar)
  • Keert uit als het eigen beroep niet meer kan worden beoefend
  • Elke oorzaak van de arbeidsongeschiktheid gedekt

Simone van Os
Accountmanager

´Blijven wonen, ook als het tegenzit.´

Goed hypotheekadvies is geen eenrichtingverkeer, het is dynamisch. U en de klant wisselen informatie uit, wegen risico’s af, sluiten zijpaden af en komen samen tot het einddoel: bescherming van het financiële fundament onder de koopwoning. Helaas blijkt deze bescherming in de praktijk vaak onvoldoende geregeld. Maar liefst 40% van de gedwongen woningverkopen wordt veroorzaakt door de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Dit had in de meeste gevallen voorkomen kunnen worden als de klant zich van de risico’s bewust was geweest.

Onderzoeken geven aan dat het risico van overlijden tot vijf keer kleiner is dan het risico van arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. 81% van de hypotheekklanten is verzekerd voor overlijden, echter slechts 12% is verzekerd voor arbeidsongeschiktheid en een luttele 3% voor werkloosheid. Terwijl ruim 60% van de eigen-woningbezitters géén of te weinig financiële buffers heeft om de inkomensterugval op te kunnen vangen. Dat is vreemd en financieel heel risicovol.

Met de Callas Credit Life Woonlastenverzekering hoeven uw klanten zich geen zorgen te maken over het betalen van de woonlasten. Die kunnen ze met de woonlastenverzekering gewoon blijven betalen.

‘Help een klant door de complexe materie van arbeidsongeschiktheid en werkloosheid’.

Voordelen Callas Credit Life Woonlastenverzekering

Scherpe premie

De Callas Credit Life Woonlastenverzekering heeft een zeer scherpe en in de meeste gevallen zelfs de laagste premie.

Maak de berekening en binnen een paar minuten weet je hoeveel de premie is.

 

Ruime dekking

De Callas Credit Life Woonlastenverzekering heeft de beste voorwaarden. Bij lichamelijke of psychische klachten die de beroepsuitoefening helemaal of deels verhinderen, wordt afhankelijk van de gekozen eigen risicotermijn altijd een maandbedrag uitgekeerd op basis van beroepsarbeid. Vanaf het derde jaar kan er gekozen worden voor gangbare-, passende- of beroepsarbeid.

Bekijk de uitgebreide uitleg over de criteria gangbare-, passende- en beroepsarbeid.

 

Heldere voorwaarden

De voorwaarden zijn voor iedereen begrijpelijk. De verzekerde weet precies waar hij aan toe is en wat hij kan verwachten. Dus geen nare verrassingen als er een beroep op de verzekering wordt gedaan. Zekerheid staat voorop.

Bekijk de voorwaarden.

Bereken de premie

De Callas Credit Life Woonlastenverzekering beschermt u klanten al voor enkele euro’s per maand tegen de gevolgen van arbeidsongeschiktheid en/of werkloosheid. Neem nu enkele minuten de tijd om de premie te berekenen.Productinformatie

Hieronder vindt u alle documenten van de Callas Credit Life Woonlastenverzekering die u kunt downloaden.

Informatieblad Woonlastenverzekering
Verzekeringsvoorwaarden Woonlastenverzekering
Onderzoek Consumentenbond
Informatie Gangbare-, passende- en beroepsarbeid
Werkgeversverklaring 2019 + aanvullende voorziening AO (digitaal invullen)
Werkgeversverklaring 2019 + aanvullende voorziening AO (printen en invullen)
Verzekeringskaart Woonlastenverzekering
Aangifteformulier arbeidsongeschiktheid Callas Credit Life Woonlastenverzekering
Aangifteformulier overlijden door ongeval Callas Credit Life Woonlastenverzekering
Aangifteformulier werkloosheid Callas Credit Life Woonlastenverzekering

Antwoord op veel gestelde vragen

Is een woonlastenverzekering alleen voor werknemers met een vast contract?

Nee, ook werknemers met een flexibel en/of tijdelijk contract kunnen een woonlastenverzekering afsluiten.

Is de premie aftrekbaar en moet de verzekerde belasting betalen over de uitkeringen?

De betaalde premie is niet aftrekbaar. Verzekerde krijgt voorschotten op de uiteindelijk eenmalige uitkering. Verzekerde hoeft geen inkomstenbelasting te betalen over deze voorschotten. Dit zijn voor de Belastingdienst geen maandelijkse
bedragen

Wanneer u een lening sluit met NHG, heeft de klant toch ook dekking bij arbeidsongeschiktheid en/of werkloosheid? Wat voegt de woonlastenverzekering extra toe?

NHG zorgt ervoor dat hypotheeknemers onder voorwaarden geen restschuld overhouden indien de woning gedwongen verkocht zou moeten worden. De woonlastenverzekering voorkomt juist de situatie dat de woning gedwongen verkocht moet worden. Voorkomen is beter dan genezen!

Blijven wonen, ook als het tegenzit.

Met de Callas Credit Life Woonlastenverzekering hoeven uw klanten zich geen zorgen te maken over het betalen van de woonlasten. Die kunnen ze met de woonlastenverzekering gewoon blijven betalen.

Verhoog de waarde van uw advies

Gebruik goede Adviestools om risico’s effectief in kaart te brengen. Door samen met uw klanten stapsgewijs te inventariseren waar hun inkomensrisico’s liggen en te komen tot een passend advies biedt u extra toegevoegde waarde.

Laatste nieuws

Woonlastenverzekering van Callas Credit Life: nu nog beter geworden én in premie verlaagd!

De Woonlastenverzekering van Callas Credit Life is nu nog beter! De Callas Credit Life Woonlastenverzekering is onmisbaar voor werknemers met een eigen woning, die een nieuwe hypotheek afsluiten en die bij (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid en/of werkloosheid financiële problemen willen voorkomen. Nieuw is dat de looptijd niet meer beperkt is tot 30 jaar maar nu alleen gemaximeerd … Continued

Callas genomineerd voor Gouden Lotus Award

Callas genomineerd voor Gouden Lotus Award InFinance reikt tijdens Hypovak op 28 mei in Nieuwegein de Gouden Lotus Awards uit. Wij zijn wederom door hen geselecteerd, dit keer in de categorie ‘Inkomensverzekeraar’.Daar zijn wij natuurlijk supertrots op want Callas is dé ontwikkelaar van producten die het inkomen van Nederlandse huizenbezitters beschermt tegen inkomensterugval bij arbeidsongeschiktheid!. Help … Continued