Woonlastenverzekering

WOONLASTENVERZEKERING

´Blijven wonen, ook als het tegenzit.´

Goed hypotheekadvies is geen eenrichtingverkeer, het is dynamisch. Jij en de klant wisselen informatie uit, wegen risico’s af, sluiten zijpaden af en komen samen tot het einddoel: bescherming van het financiële fundament onder de koopwoning. Helaas blijkt deze bescherming in de praktijk vaak onvoldoende geregeld. Maar liefst 40% van de gedwongen woningverkopen wordt veroorzaakt door de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Dit had in de meeste gevallen voorkomen kunnen worden als de klant zich van de risico’s bewust was geweest.

Onderzoeken geven aan dat het risico van overlijden tot vijf keer kleiner is dan het risico van arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. 81% van de hypotheekklanten is verzekerd voor overlijden, echter slechts 12% is verzekerd voor arbeidsongeschiktheid en een luttele 3% voor werkloosheid. Terwijl ruim 60% van de eigen-woningbezitters géén of te weinig financiële buffers heeft om de inkomensterugval op te kunnen vangen. Dat is vreemd en financieel heel risicovol.

Met de Callas Woonlastenverzekering hoeft je klant zich geen zorgen te maken over het betalen van de woonlasten. Die kunnen ze met de woonlastenverzekering gewoon blijven betalen.

Beste woonlastenverzekering

Bereken premie


Arbeidsongeschiktheid
Arbeidsongeschiktheid plus Werkloosheid

Aanvragen

De Callas woonlastenverzekering kun je aanvragen via het Callas Extranet en adviessoftwarepakketen.

Voordelen Callas woonlastenverzekering

Scherpe premie
De Callas Woonlastenverzekering heeft een zeer scherpe en in de meeste gevallen zelfs de laagste premie.

Maak de berekening en binnen een paar minuten weet je hoeveel de premie is voor je klant.

Ruime dekking
De Callas Woonlastenverzekering heeft de beste voorwaarden. Bij lichamelijke of psychische klachten die de beroepsuitoefening helemaal of deels verhinderen, wordt afhankelijk van de gekozen eigen risicotermijn altijd een maandbedrag uitgekeerd op basis van beroepsarbeid. Vanaf het derde jaar kan er gekozen worden voor gangbare-, passende- of beroepsarbeid.

Bekijk de uitgebreide uitleg over de criteria gangbare-, passende- en beroepsarbeid.

Heldere voorwaarden
De voorwaarden zijn voor iedereen begrijpelijk. De verzekerde weet precies waar hij aan toe is en wat hij kan verwachten. Dus geen nare verrassingen als er een beroep op de verzekering wordt gedaan. Zekerheid staat voorop.

Bekijk nu de voorwaarden.

TOP verzekering
De woonlastenverzekering verzekert een vast bedrag en dat biedt bij volledige arbeidsongeschiktheid een prima oplossing. Er zijn echter maar liefst 4.500 verschillende scenario’s mogelijk bij gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid, waarbij het tekort niet altijd oplosbaar is met een vast bedrag.

De TOP verzekering lost dit probleem nu op en biedt bij arbeidsongeschiktheid altijd 70% inkomensgarantie. Door de combinatie met de woonlastenverzekering kan de klant zich aanvullend verzekeren tot 100% van het laatste verdiende inkomen. En kun je elke adviesdossier geheel passend maken.

Lees meer over de Callas TOP verzekering.

Restverdiencapaciteit

Bij gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid kan er voor een deel nog wel worden gewerkt. Dit noemen we restverdiencapaciteit. In welke mate restverdiencapaciteit wordt benut, heeft gevolgen voor de uitkering. Slechts 2% van de mensen die arbeidsongeschikt wordt benut de restverdiencapaciteit volledig.

Download extra informatie

> Productbeschrijving Woonlastenverzekering
> Verzekeringsvoorwaarden Woonlastenverzekering
> Verzekeringskaart Woonlastenverzekering 
> Procesbeschrijving Woonlastenverzekering

Antwoord op veelgestelde vragen

Is een woonlastenverzekering alleen voor werknemers met een vast contract?

Nee, ook werknemers met een flexibel en/of tijdelijk contract kunnen een woonlastenverzekering afsluiten.

Wanneer je een lening sluit met NHG, heeft de klant toch ook dekking bij arbeidsongeschiktheid en/of werkloosheid? Wat voegt de woonlastenverzekering extra toe?

NHG zorgt ervoor dat uw klant onder voorwaarden geen restschuld overhoudt indien de woning gedwongen verkocht zou moeten worden. De woonlastenverzekering voorkomt juist de situatie dat de woning gedwongen verkocht moet worden. Voorkomen is beter dan genezen!

Zijn de looptijden van de woonlastenverzekering en TOP verzekering hetzelfde?

Ja. De looptijd van de TOP verzekering is altijd gelijk aan de looptijd van de woonlastenverzekering.

Vragen

Heb je nog andere vragen over de Callas woonlastenverzekering? Vul het formulier in en verzend het. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Callas Nederland B.V.

Prof. J.H. Bavincklaan 2
1183 AT Amstelveen

Postbus 75916
1070 AX Amsterdam

 

AFM 12015564
KvK 34180390

©2017 Callas Nederland BV
te Amstelveen

Contact

Tel: 020-426 60 00

Contact account manager