safety-coaching

WIST U DAT?

Om de kwaliteit van uw advies te waarborgen, krijgt u op deze pagina’s enkele belangrijke documenten. Wij adviseren u deze bij de hand te houden om uw adviesgesprek voor te bereiden en waar nodig met uw klant te bespreken. Het zijn openbare publicaties, u kunt ze doorsturen naar een klant als u dat nodig acht. De reeks wordt nog uitgebreid. Wij raden u aan om regelmatig even ’langs te komen’.

Downloads

Consumentenbond oktober 2012

Download de pdf

Kansen, risico’s en bewustwording

Een opsomming van feiten/data over arbeidsongeschiktheid vanuit CBS en UWV.

Download de pdf

Oplossingen rondom advies AO

Een overzicht van een goed opgebouwd advies volgens AFM.

Download de pdf

Voorbeeld uitwerking Advies AO

Een voorbeeld van een advies, als leidraad voor uw eigen adviesgesprekken. De bedoeling van dit document is u laten tonen hoe u een klant meeneemt door de verschillende scenario´s bij AO. De inkomensrisico´s hangen immers samen met de mate waarin iemand arbeidsongeschikt wordt.

Veel adviseurs adviseren hun klanten nog steeds op basis van het scenario ´volledig AO´ omdat dit het meest voorkomt. Het risico is echter niet te vangen in één bedrag. In het te downloaden voorbeeldgesprek leest u hoe een adviseur zijn klant door meerdere scenario´s meeneemt. Van het milde ´volledig AO´ tot de mogelijke doemscenario´s bij ´gedeeltelijk AO´.

Het is essentieel dat u deze samen met uw klant doorneemt. De kans dat deze bij AO in een probleemsituatie terecht komt is zo´n 30%! Door uw klant inzicht te geven in de potentiële risico´s kunt u in samenspraak bepalen welke risico´s afgedekt moeten worden. Uw klant heeft daarmee de beste verzekeringsoplossing. U voldoet tevens aan de richtlijnen van de AFM, die u verplicht om te onderzoeken of een klant een bepaald risico aan kan en daar een passend advies bij te geven.

Download de pdf

Callas Nederland B.V.

Prof. J.H. Bavincklaan 2
1183 AT Amstelveen

Postbus 75916
1070 AX Amsterdam

 

AFM 12015564
KvK 34180390

©2017 Callas Nederland BV
te Amstelveen

Contact

Tel: 020-426 60 00

Contact account manager