safety-coaching

Bewust van inkomensrisico’s

Goed hypotheekadvies is geen eenrichtingverkeer, het is dynamisch. U en de klant wisselen informatie uit, wegen risico’s af, sluiten zijpaden af en komen samen tot het einddoel: bescherming van het financiële fundament onder de koopwoning.

Helaas blijkt deze bescherming in de praktijk vaak onvoldoende geregeld. Maar liefst 40% van de gedwongen woningverkopen wordt veroorzaakt door de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Dit had in de meeste gevallen voorkomen kunnen worden als de klant zich van de risico’s bewust was geweest.

Onderzoeken geven aan dat het risico van overlijden tot vijf keer kleiner is dan het risico van arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. 81% van de hypotheekklanten is verzekerd voor overlijden, echter slechts 12% is verzekerd voor arbeidsongeschiktheid en een luttele 3% voor werkloosheid. Terwijl ruim 60% van de eigen-woningbezitters géén of te weinig financiële buffers heeft om de inkomensterugval op te kunnen vangen. Dat is vreemd en financieel heel risicovol.

LEES MEER

De beste risicoverkleiner

We helpen u graag met het verhogen van de bewustwording van de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. Samen met uw klant naar de oplossing zoeken. In feite net zoals een personal coach dat doet; ieder in zijn eigen rol en beiden even belangrijk tijdens het proces. Op deze manier toont u ook duielijk uw toegevoegde waarde.

Om u hierin te ondersteunen, bieden wij u de Advies Toolkit aan met actuele informatie en direct inzetbare praktische tools om uw advies te optimaliseren.

VERGROOT UW KENNIS TIJDENS ONZE TRAININGEN EN WEBINARS.

LAATSTE NIEUWS

Verzekeringsaanbieder Callas heeft met de Callas WIA Planner een instrument ontwikkeld dat adviseurs snel en eenvoudig inzicht geeft in de hiaten van de meest voorkomende WGA-hiaatverzekeringen. De nieuwe adviestool levert adviseurs aanzienlijke tijdsbesparing op.

Hypotheekadviseurs zijn verplicht om alle mogelijke financiële risico’s in kaart te brengen voor hun klant waaronder die op het gebied van arbeidsongeschiktheid (in meerdere scenario’s). Hierbij dienen zij alle bestaande verzekeringen mee te nemen, zoals een WGA-hiaatverzekering via de werkgever. Het is echter niet eenvoudig om de juiste informatie van zo’n collectieve regeling boven water te krijgen.

Adviseurs ervaren dit als bijzonder lastig en tijdrovend. De meeste klanten hebben zelf geen idee wat voor soort regeling er door de werkgever of in de CAO is getroffen. En vaak weten werkgevers het ook niet precies. Is het een basisregeling? Of juist uitgebreide regeling? Wat is er exact geregeld, en wanneer keert de verzekering precies uit? Tot voor kort bood geen enkel softwarepakket in de markt hier een oplossing voor.

Daarom is Callas zelf op onderzoek uitgegaan en heeft alle WGA-hiaatverzekeringen in kaart gebracht. Een onthutsende conclusie is dat de meeste werknemers met een WGA-hiaatverzekering nog steeds grote financiële risico’s lopen in het geval van gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid. Slechts 4 van de 85 onderzochte collectieve verzekeringen biedt hiervoor een goede dekking.

In de Callas WIA Planner hebben adviseurs vanaf nu een compleet inzicht in de 85 meest voorkomende collectieve WGA-hiaatverzekeringen. De regelingen zijn met één muisklik eenvoudig te selecteren. Hypotheekadviseurs hoeven hierdoor geen uitgebreid onderzoek meer te doen naar alle ins -en outs van zo’n regeling, of ingewikkelde vragenlijsten mee te geven aan klanten die ingevuld moeten worden door de werkgever. De Callas WIA Planner levert daarom aanzienlijke tijdsbesparing op voor adviseurs.

De adviestool berekent tevens of de Callas TOP verzekering van toegevoegde waarde is. Deze verzekering biedt, net als een uitgebreide collectieve WGA-hiaatverzekering, een 70% inkomensgarantie.

Inmiddels werken ruim 1.500 adviseurs vrijwel dagelijks met de Callas WIA Planner. Hiermee kunnen zij binnen een minuut de risico’s van arbeidsongeschiktheid en werkloosheid in meerdere scenario’s in kaart brengen en een uitgebreid en onderbouwd adviesrapport genereren.

De Callas WIA Planner is een gratis adviestool voor advieskantoren met een aanstelling bij Callas.

 

Callas Nederland B.V.

Prof. J.H. Bavincklaan 2
1183 AT Amstelveen

Postbus 75916
1070 AX Amsterdam

 

AFM 12015564
KvK 34180390

©2017 Callas Nederland BV
te Amstelveen

Contact

Tel: 020-426 60 00

Contact account manager