safety-coaching

Callas-Safety-coaching-logo
Callas-Safety-coaching-logo

GOED ADVIES IS CORE BUSINESS

Onderken de risico’s van arbeidsongeschiktheid en werkloosheid bij het hypotheekadvies

Feit. In  slechts 14% van de afgesloten hypotheken wordt het inkomensrisico van arbeidsongeschiktheid en/of werkloosheid verzekerd. Terwijl uit onderzoek blijkt dat ruim 60% van de eigen-woningbezitters géén of te weinig financiële buffers heeft om de inkomensterugval op te kunnen vangen.

Feit. Het overlijdensrisico wordt bijna standaard bij het afsluiten van een hypotheek verzekerd. Terwijl het risico op arbeidsongeschiktheid tijdens de looptijd vijf keer groter is dan het risico op overlijden.

LEES MEER

Callas Safety Coaching

Goed hypotheekadvies is geen eenrichtingverkeer, het is dynamisch. U en de klant wisselen informatie uit, wegen risico’s af, sluiten zijpaden af en komen samen tot het einddoel: bescherming van het financiële fundament onder de koopwoning.

40% van de gedwongen verkopen van een woning wordt veroorzaakt door de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Veel van deze gedwongen verkopen hadden voorkomen kunnen worden als de klant zich van de risico’s bewust was geweest. Statistieken geven aan dat het risico van overlijden tot vijf keer kleiner is dan het risico van arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. En toch wordt het financiële risico als gevolg van arbeidsongeschiktheid en werkloosheid slechts in een enkele situatie gedekt. Dat is vreemd en financieel risicovol. Om die reden is Callas Safety Coaching gestart, waarin bewustwording van de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid en werkloosheid centraal staan.

Naar de beste risicoverkleiner

Samen met uw klant naar de oplossing zoeken. In feite net zoals een personal coach dat doet; ieder in zijn eigen rol en beiden even belangrijk tijdens het proces. Op deze manier toont u de toegevoegde waarde waar de klant graag voor wil betalen. Om u hierin te ondersteunen, bieden wij u Safety Coaching aan.

Praktische tools

Op deze website krijgt u een Safety Kit gevuld met actuele informatie en direct inzetbare praktische tools om uw advies te optimaliseren. Komt u regelmatig kijken, er zijn nieuwe tools in aantocht.

Safety Coaching

Prof. J.H. Bavincklaan 2
1183 AT Amstelveen

Postbus 75916
1070 AX Amsterdam